Jaquiline's gordonsettrar

Senaste inläggen

Av Helena - 13 juni 2011 21:27

Har varit kalas i helgen Calle, Elsa och mamma som fyller i juni allihop. Passade på att ta litehärliga sommarbilder 

                    Sen kan man ju undra... har jag förstört mitt barn för all framtid?  

   Meja och taxen Jennie på utställning *fniss*

Lydnadsträning med taxen Jennie! Hon är visst en hejjare på apport också ;-)

Chivas i vilar skuggan 

Och Mårris :-) 


   


Av Helena - 6 juni 2011 18:45

En låååång dag... vi var på plats alldeles för tidigt, och domaren var till råga på allt väldigt långsam i sin bedömning. Men det blev en bra dag iallafall :-))

Varmt var det som sjutton och tyvärr är det inte till Mårris fördel. Han har ju ganska mycket läpp och man kan väl säga att det blir ännu mer när det är så här varmt,vilket resulterar i att hans huvud ser väldigt stort ut. Domaren påpekade att han hade lite för mycket läpp. Men det blev HP. Lovis tur. Hon är ju lite tunn för tillfället, men några kilo till och lite päls under magen kommer hon att bli en riktig pingla! Bästa i Lovis kritik var ju "fantastiska rörelser runt om"!!


Här är Mårris och den är ju inte fy skam heller ;-)

Utmärkt helhet

Maskulint huvud med mycket djupt nosparti. Önskar stramare läppar.Markerat stop. Välmarkerad nack-knöl. Lågt ansatta stora öron.Stark torr hals. Kraftig rygg. Utmärkt ansatt svans av tillr. längd. Något framskjuten skuldra. Tillr. vinklad fram. Gott bröstdjup. Något höga hasor. Rör sig kraftfullt och vägvinnande runt om. Tillräcklig päls. God lyster. Utmärkt temperament. Välvisad.


Det där med tillräcklig päls fattar jag inte riktigt..;-)


Lovis fick också HP och det var dags för BIR och BIM. Här hade jag redan fått en feeling att Lovis skulle vinna. Eftersom hon är så pass mycket lättare än Mårris så såg ju säkert han ut som ett monster jämte henne, det skiljer inte så mycket på höjden (mer än vad det ska göra mellan tik och hane) men just grovlek och massa skiljer det ju en del;-)  Och det blev som jag trodde :-)) Emma och Lovis tog BIR:et!!! Och eftersom det bara var de i 7:an så blev det även BIG 1:a :-) I Bis:et var det dock kört. Men vänta ni bara! Några kilo till, lite muskler och massa + lite päls så kommer denna tjej bli farlig!!

STORT GRATTIS TILL EMMA OCH LOVIS!!!

Emma och Lovis

Mårris och jag

   Lovis och Mårris

  Tävlan om BIR och BIM

  Mårris BIM Lovis BIR

  BIS-finalen

Fina Lovis!

     


   


Av Helena - 5 juni 2011 21:20

Chivas-Lava barnen Golden Pearl's Here I Come " Cola" och Golden Pearl's Hot Zenzation "Morris" fick Excellent med CK!!! GRATTIS!!! Golden Pearl's Bästa uppfödargrupp :-))) Jojjo 2:a bästa hane och Lava 2:a bästa tik (tror jag det var)

STORT GRATTIS PAULA och team Golden Pearl's!!!!

Av Helena - 2 juni 2011 18:54

Dagens skörd blev BIM till Mårris och BIR till Astrid (Goango Black Cha Cha)! Extra roligt eftersom jag fick äran att visa Astrid idag :-)

Gruppfinalen gick direkt efter att alla grupp 7 hundar bedömts och vi var 3 st i gruppen. Astrid, Anders med sin Cosmo och en weimaraner. Och dra på trissor! Astrid tar hem det :-)) I bis:et blev det dock tack och adjö.

   I väntan på BIS:et..

Stackars Mårris tyckte inte alls att det va kul att matte ägnade så mycket tid åt någon annan ;-) Stackars Lena och Tage har nog träningsvärk imorgon efter att ha hållt Mårris som heltr ville va hos matte ;-)

   "Matte var GÖR du där borta?!"

Imorgon blir det jobb, sen väntar 3 sköna lediga dagar :-)


   


Av Helena - 2 juni 2011 07:06

Ja, det har blivit lite av en tradition att åka till Åseda på utställning på kristi himmelsfärd! Vi har nog varit där nästan vart enda år sen Mozart var ung! Sen tog Chivas vid och nu är det Mårris tur.

  Chivas och Atlas för 2 år sen.


  Chivas förra året.


På måndag (nationaldagen) är det dags för en ganska nyskapad tradition. Då är det utställning i Värnamo. För två år sen var det Chivas. Han blev BIR, BIG och BIS reserv!

  Förra året var det Mårris debut :-) Och det gickju bra :-))

BIS 2:a I valp 4-6 månader :-))

    Så vi har en del att leva upp till!!!

Nä, nu kan jag inte sitta här och uggla mer...dags att packa ryggan :-) Ha en härlig dag!

Av Helena - 22 maj 2011 19:43

Nog för att jag själv tycker att jag har världens finaste hund, men det betyder ju inte att alla tycker det ;-) Men just idag tyckte nog domaren detsamma :-)

Vi tar det från början..

Det började med att vi körde fel...ojojoj...Helena fick ont i magen...Efter en liten runda var vi på rätt väg igen ;-)

Ut med packning, hund och Meja. Mårris som i princip kom direkt från bädden in i bilen och helt plötsligt stiger av bland en massa hundar var mer på bakbenen än på marken!! ännu mer ont i magen... tänk så är han så uppskruvad i ringen :-o!! Väl framme vid ring 18 (fanns alldeles för många Tanja-rosa tält för att vi skulle hitta rätt utan att kolla kartan ;-) så packar vi upp, försöker lugna ner oss lite. Då spatserar det upp 3 änder precis bakom oss!!! Mårris står...okontaktbar..mer nervös...ska vi nu ha DEM runt oss också!!! Men sen tar det bara en liten stund så är allt som det ska :-) Lugnt och stillsamt :-)

Men jag har byggt upp en nervositet som jag inte blir av med!!! Fattar inte att jag aldrig lär mej! Mamma och Meja äter lite mackor , inte jag naturligtvis...får inte ner en bit!

Så var det då dags för gordonsetter. Först ut en juniorhane från Martinis. Han får excellent. Sen dags för unghundsklass hanar. Tanjas Bosse och Mårris. Bosse får very good och Mårris excellent och CK!

  unghundsklass hanar: Bosse och Mårris

  Tanja och Bosse

Bosse i trav

    Tanja och Bosse


Nu är jag rejält nervös och skakar som ett asplöv och är helt krut-torr i munnen...

Dags för Tanja och Dogge i öppenklass. Går kanon! Excellent, CK!   Tanja och Dogge

Bästa hane då..Mårris mot Dogge

  Väldigt snygga båda två tycker jag :-)

Men vad händer?! Efter en hel del:

      så blir det Mårris som blir bästa hane!!

  Och var innebär det?!

Hehe ;-) CACIB :-)) Dogge får givetvis res-CACIB :-) (hahaha, kolla in minen :-)) 


Då var det dags för tikarna

Medans jag står och nervositets-borstar Mårris så bedöms en junior-tik från Martinis. Hon får ett grönt kort (har inte riktigt koll på de nya "skalorna" ännu)

Sen är det dags för "lilla-syster" Svea (Vidjoels Olga Korbut) Söt som socker och med en superduktig lillmatte i snöret.

  Very good blev det.

Sen dags för Margrets Svea i öppenklass, med duktiga Tina som handler.

  Excellent, såklart, och CK  och CACIB :-)

BIR och BIM står alltså mellan Mårris och Svea!

Det blev mer springa..

  
BIR:et gick till Svea och Mårris blev BIM!!!

  Margret var nog dubbelt stolt :-))

Och jag.. SÅ lycklig :-))
Min fina pojk... 

   Meja var SÅ duktig hela dagen och jag undrar om inte Margret hade lite skavsår i öronen ;-) När hon väl kommer i gång att prata så finns det ingen hejd! Hon somnade gott efter några minuter i bilen ;-)

Tack alla underbara för en härlig dag! Tack mamma för att du följde med och körde ;-) Och många fina bilder blev det tack vare henne! Den här karamellen suger vi på länge :-)


En trött Meja i hammocken med morfar efter en heldag på hundutställning!

 

Av Helena - 15 maj 2011 21:12

Ja ungefär så har veckan sett ut   Och givetvis en hel del jobb också ;-)


Förra söndagen så stod apportering på schemat på kursen. Vi har ju haft lite trubbel med den biten... Tar den, ja, men sen tuggar han och håller på och spottar ut den... Men jag fick ett tips från en av instruktörerna, ett jäkligt simpelt tips igentligen som man borde kommit på själv... det var att när han tagit den i munnen, så skulle man hålla en godisbit ovanför huvudet, så att han tittar uppåt! Automatisktså ligger ju apporten kvar i munnen :-) Så det har vi tränat på i veckan, och resultatet då? Jo,det här :-)))))

    Den här träningen gjorde susen för oss! Nu känns den biten inte alls jobbig! Men mer om det sen..


Tänkte visa en bild på Chivas, det var ju ett tag sen han fick va med här! Tina höglöper för fullt och Chivas, ja han tar det hela med ro. Nästan så att han tycker att hon är jobbig när hon trycker upp hela arslet i ansiktet på honom... Tina gör dock allt för att få till det.. lockar med honom bakom buskarna och ställer upp sej..Vilket fruntimmer!!

  Chivas


Igår for vi iväg till Malmö, mamma och jag. Först blev det kaffe hos syster och sen iväg en runda på stan! Där shoppades det en del och sen gick vi och åt. Första gången i hela mitt liv som jag smakade falafel :-) Det var ju en ganska trevlig bekantskap:-) Efter det så gick vi hem, fixade iordning oss och sen bar det iväg mot tunnelbanan. Varför blir man alltid så nervös när man ska göra nåt sånt som man inte är van vid?! Iallafall så gick det bra att åka tunnelbana ;-) och vi kom fram till Malmö arena. Hade ju varit lite skriverier i sydsvenskan om att det fanns demostranter som tyckte att Cesar Millan var en bluff, så när vi kom fram stod där 3 polisbilar och vi tittade oss omkring för att se om vi såg dessa demostranter... jo där var de...8 st..

Föreställningen var trevlig och han var precis som på TV :-) Glad och skojfrisk :-) Det var ett par hundar med i showen som hade diverse problem som han hjälpte, med simpla enkla medel som igentligen är självklara! Han är en riktigt duktig hundmänniska, det kan ingen ta ifrån honom!

Det var en lyckad föreställning och vi kom faktiskt tillbaka till Malmö station utan konstigheter ;-)

Väl hemma hos Jennie så vankades det ost och kex och lite vin, tillsammans med Eurovision :-)  Ett bra avslut på dagen :-)

Sen bar det iväg hemåt igen för jag hade ju kurs kl. 14 och det ville jag ju inte missa ;-) Så hunden fraktades med hjälp av pappa till Ljungby där vi mötte upp efter 2 timmars bilkörning. Nyheten på dagens kurs var fjärrdirigering. Det kommer ju inte förrän i 2:an men det kan ju va rätt kul att träna på redan nu:-) Sen gick vi igenom lite av varje. Apporten var det genomgång på, och tro det eller ej, men han satt fint vid sidan, tog apporten och släppte på kommando!! Men sen såg han små, små bruna fläckar på andra sidan planen... och då blev han som förbytt.. Okoncentrerad, nosade i backen... sen skulle vi kasta iväg apporten och han skulle hämta. Jag kastar, ger kommando, han sticker som ett skott mot apporten och......viker av och får eld i röven.. MOT PIPPINA!!!! VRÅLAR: NEEEEJ!!!! I loppet av en millisekund tittar han på mej varpå jag skriker HIT! Och se på fan!!! Han vänder, kommer in och sätter sig i fot-position!!! Ibland är det bra när de tjuvar lite för då får man verkligen se om lydnaden sitter ;-) Jag är verkligen stolt över min lille gris! Trots lite små detaljer som vi måste slipa på så VET jag att vi en dag kommer tävla i lydnad!! Och det,mina vänner, kan jag lova att jag ALDRIG hade vågat säga om mina andra små älsklingar! Mårris är på ett helt annat sätt än de andra herrarna som funnits i mitt liv. De var helt underbara på sitt vis, men fruktansvärt egensinniga ;-) Mårris är mycket mjukare  och mer lyhörd. Och framför allt så älskar han sin matte mer än nåt annat  

Av Helena - 1 maj 2011 19:47

Tänk att det har gått 7 år (!) sen Jaquiline's första gordonsetterkull föddes!!! Jag och Paavo var mitt i flytten till huset och så bestämmer Jackie sig för att NU skulle bebisarna ut! Ni förstår väl att jag inte var till så mycket hjälp med flytten va ;-) Och inte 8 veckor fram i tiden heller! Valpar är underbara, men också väldigt tidskrävande ;-) Sen att man bara kan sitta i valplådan och studera de små liven i hur många timmar som helst, det var ju något herrn i huset inte ville förstå riktigt...;-)

Men det blev husses hund iallafall ;-) En liten Malte   Den "gröna" hanen. Paavo ville att han skulle heta Nisse, men vi kom fram  till att vi kunde ju inte stå och ropa efter Nisse när grannen heter det... Så det blev Malte :-)

Den "blå" hanen var kvar lite längre än sina syskon, så vi skojade med Calle (som tog studenten det året)...vi kom ut med "blå" hane ( som Calle skämtsamt döpt till Pytten) med en röd rosett runt halsen och räckte över honom som studentpresent ;-) Jo, han funderade nog lite, Calle, men nä,det var ju bara på skoj ;-) Lille "Pytten"fick ju senare komma till en egen familj som älskade honom högt i hela hans liv... Vila i frid Zacko..

Alla valparna fick komma till underbara människor som tar väl hand om dem! Hoppas att ni bjuder på något riktigt gott idag!

GRATTIS Agnes, Stella, Dixie,Aada, Milo,Tina, Eddy, Malte och Zacko i hundhimlen!

Mamma Jackie i sina bästa år!

 

A-valpar        Tror nog att detta kan va Dixie (eller så är det Agnes), Zacko och Eddy  Och detta är Malte och Dixie, om jag inte minns helt fel..


Paavo och jag firar också 8 år som förlovade idag. Inte illa va? ;-)


Idag har det varit lite stressigt! Jag har jobbat och sen hade jag ju hundkurs idag kl 14. Jag fick lov att flexa en kvart från jobbet så jag hann upp till klubben och Paavo och Meja hade kört dit med Mårris. Lite dumt att komma uppstressad och ta tag i kopplet och direkt in på plan... lite uppskruvad blev han allt men det gick bra efter ett tag. Idag började vi med tandvisning. Det är något vi måste träna på! Kan låta banalt, men det är ju så svårt att sitta still när dt kommer fram någon tycker Mårris! Sen fortsatte vi med platsliggning i grupp. Det är han jätteduktig på! Bryr sej inte om om nån annan stiger upp utan ligger snällt kvar :-) Sen var det fortsatt övning på linförighet. Går bättre och bättre :-) Lite störning av en ensam sädesärla ett tag... Sen körde vi inkallning en och en. Med kursdeltagare på rad på båda sidor. Första gången när instruktören sa "kalla in" så tyckte Mårris att "ja, men då sticker jag till matte då"... vi fick göra om...då blev det extra träning på att sitta kvar trots att instruktören sa kalla in 2 gånger ;-) Men när matte sa "hit" ja, då kom han som ett skott :-)) Sen visade de hur man gör när man lär in läggande och ställande under gång och sen fick alla prova. Lite plus i kanten fick ju vi eftersom vi är ganska bra på det ;-) Nästa gång är det apport som gäller!! Ska bli spännande!!


Imorgon reser Meja och mamma med tåg till Kalmar och blir hämtade där av pappa. Och sen bär det av till Öland och husvagnslivet! Så nu får jag inte träffa dotra på nästan en hel vecka!! Hur ska jag klara mej... Men man får ta det onda med det goda! Kan nog bli lite extra hundträning då ;-)


Nähä..dags att packa Mejas väska..


Än en gång grattis till alla A-valpar!!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se