Jaquiline's gordonsettrar

Senaste inläggen

Av Helena - 4 november 2010 23:15

Ja det är väl en rättså bra sammanfattning av livet just nu! Köket är på plats, finliret kvar. Handtag, bänkskivor, vitvaror och kakel kvar. Och det där pisstråkiga.. lister.. Men det börjar likna nåt iallafall! Och det bästa, DET KOMMER BLI KANONSNYGGT!!!

Skulle ju badat båda hundarna idag, men det blev bara en, den viktigaste, Mårris eftersom han ska på utställning. Fast Malte hade behövt det mest..men det får bli imorgon eller på lördag. Mårris är iallafall ren nu :-) Ska bli spännande att se hur han ser ut i morgon.. världens rufs gissar jag på.. Jag satte på honom en t-shirt efteråt och han fick världens tallefnatt!! Hoppade över Malte, upp i soffan, ner igen, hoppade ÖVER fotöljen och rakt upp i soffan igen! Så höll han nog på i en kvart! Galning     Trots att han kan va en "pain in the ass" ibland så kan man bara inte låta bli att älska denna hund! Som t ex när han lägger huvudet på sne så där gulligt när man pratar med honom  

Man bara smälter!

Av Helena - 31 oktober 2010 22:24

...blogga!!! Just nu är det mycket att stå i! Tapetsering klar i köket,snickarna kommer imorgon, de ska foga golvet, på tistag kommer köket!!Tapetsera i "finrummet" står på tur! Längtar tills allt blir klart! Och jag vet inte HUR jag ska kunna tacka mina underbara föräldrar som har gjort det mesta jobbet!! Team Johansson är oslagbara när det gäller tapetsering!!Ni ska få se bilder så småningom! Och tänk vad det hade kostat om inte pappa kunde så mycket som han kan! Jag är evigt tacksam! Och jag hoppas att jag ska kunna återgälda det en vacker dag!

Av Helena - 24 oktober 2010 22:19

...har legat som en fin matta i hela huset i helgen...OCH på Paavo och pappa;-) Det är taket som fixats i helgen. det har spacklats, slipats, målats, spacklats om, slipats om, målats om...ja, ett rent h*****e kan man väl säga..efter första rundan blev det inte riktigt bra så de fick börja om.. så idag har jag varit inne och hjälpt till att slipa. Stackars Paavo hade så ont i axeln att han knappt orkade hålla i slipmaskinen, och stackars pappa som har sprutmålat 60 kvadrat i 4 omgångar..undrar om han ens kommer upp ur sängen imorgon... nu blir det troligtvis lugnt i några dagar för imorgon kommer elektrikerna och ska lägga golvvärmen, sen blir det väl stök igen när plattläggaren ska lägga golvet..men för tillfället är det RENT!:-)

Längtar till golvet är klart så att jag och Meja kan flytta hem igen:-) Och jag tror att det finns 2 goa håriga saker på 21:an som saknar oss lite  

Idag har jag och Mårris varit på valpkurs. Regnet stod som spö i backen, men vi var utrustade med skyddande kläder:-) "Tyvärr" var det inte så mycket praktiskt idag, det var mest teori, men jag fick goda tips på hur vi ska träna in läggande och ställande under gång( vi gick igenom vilka moment som ingår i lydnadsklass1:-) Så nu j***ar:-)

Ikväll fick vi glada besked från Lena och Agnes som varit i Bräkne Hoby på inoff. utställning:-) Agnes blev BIR och BIG 2:a:-)) Och Lenas väninna Gerd och hennes irländare Mandus blev BIG1:a(vem hade kunnat gissa det;-) och senare även BIS 3:a! Så det blev en LÅNG dag för Lena och Agnes eftersom de var inne i ringen redan kl 9.00..de var inte hemma förrän 21.30

Lite mer reultat såg jag på FB i dag:-) Majas Rusch blev BIR-valp i Halmstad idag, tätt följd av Emmas Lovis:-)

Grattis till alla som varit ute på roligheter idag!


Bjuder på en bild av fina Agnes!

  

Av Helena - 21 oktober 2010 23:14

När vi tittade ut idag på morgonen var det vitt ute! Och vilken dag det blev! Rent och fint i luften, solen som strålade från klarblå himmel! Vad gör man då? Fotar såklart:-)

Jag, Meja, mamma och Mårris tog en tur upp till skogen, plockade lite granris till utekrukorna, njöt och tränade lite hund förstås:-) Inkallning idag. Han har förändrats lite sen Dylta..vet inte om det berodde lite på att jag hade fel pipa med mej, men han stannar när jag blåser, sen är det precis som om han tänker lite "ska jag eller ska jag ta en runda till.." Blir tuffare träning där.. Men som sagt fina bilder blev det:-))

  

                

Av Helena - 21 oktober 2010 22:57

   

Detta är Dixie! Dixie heter igentligen Jaquiline's Amazing Alyssa och är från vår första kull!


Detta är mirakelvovven!!

  

Golden Pearl's Black Hurricane "Hilda" även kallad Ferrari. Chivas dotter.

Så här såg hon ut som liten, ingen trodde att det skulle bli en "riktig" vovve av henne! Hon var ju bara hälften så stor som sina syskon! Hon är fortfarande liten, men vilken överraskning det var att se henne! Hade jag inte vetat att det var hon så hade jag aldrig kunnat gissa!

  

Chivas son, Morris! Golden Pearl's Black Hot Zenzation

    Syskonkärlek    

Morris står för fågel! 

Av Helena - 20 oktober 2010 22:30

... hade inte rätta feelingen idag..så bäst att låta bli.

Däremot har det trimmats. Chivas och Mårris behöver ju putsas till inför Växjö! Bäst att va ute i god tid! 14 gordons anmälda:-) Ska bli spännande!

Har också hunnit hämta tapeterna som jag ska ha på fondväggarna och shoppat 2 par skor till Meja. Höll i ett par jättefina till mej själv också... men då kom snålvargen fram... Men de var snygga!!

Pappa, Paavo och snickarna sliter i huset, men nu börjar det hända lite iallafall! Nu börjar det SYNAS att det händer nåt. Allt som fixats innan ska ju döljas bakom väggar & dyligt..Så i helgen ska taket målas och nästa vecka ska golvet på... Sen är det min tur att hjälpa till!:-)

Av Helena - 20 oktober 2010 08:41

Ja, det var vad Inger sa på Dylta! Så igår bestämde jag mej för att träna stoppsignal. Eftersom jag tränat ligg innan, men det har gått lite trögt bestämde jag mej för att han skulle sitta på en kort signal istället. Det tog inte många gånger innan han fattade!:-) Och döm om min förvåning när han på lång signal la sej ner! Så resultatet av gårdagens träning blev att han fixade både sitt och ligg på pipa!!! UNDER GÅNG!!!!

*STOLT*

Stoppsignalen är ju det viktigaste momentet under en jakt, så det är ju superviktigt att det funkar!!

Idag ska vi påbörja apportträningen..

Imorgon blir det stoppsignal igen:-)

Av Helena - 19 oktober 2010 18:47

En helt underbar helg! Med bara hund!! Vi var ett gutt gäng på 9(lördagen) och 7(söndagen)gordonägare, 7-13 månaders godingar  !

Jag körde ju upp till Paula i Tranås på fredagkvällen. Det blev ut i skogen med alla (utom stackars Xit som fick gå i koppel) direkt när jag kom fram. Och sen blev det supergoda varma mackor och givetvis en himla massa hundsnack  Tack Paula för gästfriheten!

Kl 6.00 på lördagsmorgonen startade min färd upp mot Dyltabruk. Och tro det eller ej, men jag hittade dit  ! Väl framme blev det kärt återseende av gamla vänner och en del nya bekantskaper.

Vi startade med teori och sedan gav vi oss ut för att träna lite dressyr. Linförighet, och inkallning med och utan störning. Mårris skötte sej bra  ! Efter det fick hundarna vila lite och sen bar det iväg till voljären(för de som inte vet är det en inhägnad där det springer runt en massa fåglar). Kan säga att varenda muskel i Mårris var på helspänn! Gick bra även där:-) Sen fick vi lite lunch och hundarna fick vila ordentligt. Det for nog runt en hel del i deras hjärnor skulle jag tro!

Efter lunchen skulle vi ner på fältet. Där släppte Inger(instruktören) ut ett tiotal rapphöns som våra vovvar skulle leta upp. Det gick kanon för de flesta i gruppen, och det var en hel del glädjetjut   Chivas son, Morris hittade hela 4 fåglar!! Det var lite si och så med ståndet, men han visade ju iallafall att han hade näsan på! För min Mårris gick det så där, han var helt klart med på noterna, men kom inte i fågel, tyvärr.

Jag var helt klart nöjd med lördagen och grymt taggad inför söndagen! Extra kul var det att få träffa lilla Hilda, även kallad Ferrari! Minns ni den lilla röda tiken i Paulas kull? Hon som bara vägde 150g när hon föddes? Hon hade vuxit kan jag säga! Hon var ju fortfarande liten, men hade jag inte vetat att det var hon så hade jag aldrig kunnat gissa!

Med trötta hundar åkte vi till stugbyn där vi skulle tillbringa natten. Det var jag och Tina(Morris matte) i en stuga och Sansetter's-gänget (Maja,Katharina, Susanne och Malin) i en. Kan säga att det var både trötta mattar och hundar som intog ryggläge en stund!Efter lite vila så packade vi lite mat och gick ner till grillkåtan. Lite god kvällsmat och ännu mer hundsnack :-)

På söndagsmorgonen ville nog de flesta ligga LITE längre i sängen....men samtidigt ville vi ju bara ut igen!! Så efter stugstädningen bar det av igen. Lite lydnad först. Stoppsignal... Först fick vi träna med koppel. Sen skulle vi släppa vovvarna en och en och blåsa stoppsignal.....hmmmm... Mårris hade gått med näsan i luften sen vi kom ut ur bilen, så när kopplet åkte av så....stack han...in i buskaget med buller och bång!!Hörde ingen signal alls... öva mera...

Sen var det revieringsträning. En och en skulle vi ut. Mårris var som skjuten ur en kanon! Det gick undan kan jag säga. Hyffsad koll på var vi var för någonstans. När det var dags att blåsa inkallningssignal vände han på en femöring!!! Matte kände ett sting av lycka i hjärtat!! MEN.... när han var ca 5 meter från mej så gör han en 90 gradersvinkel och sticker in bakom ett buskage.....GRRRRR!!! Hundskrälle!! Det var då Inger sa till mej att nu är det dags att visa vem som är ledaren i flocken....han är inne i sin första trotsålder..Så nu jävlar!!

Lite lunch och sen skulle vi ner på fältet igen. Uppflogsträning och sen dags för dogsen att leta upp dem. Jag tyckte Mårris kändes väldigt flummig, han gick mest och kollade på vad de andra gjorde, och han var grymt intresserad när de andra kom i fågel...kanske blir han en sån som snor fågel från partnern... ;-) Jag var helt klart beredd på att ge upp... men så var det en av hundarna som fick upp en fågel och den landade i ett dike. Så jag fick klartecken från inger att gå på den. Mårris susade runt i diket, ingen fågel..Nä, nu skiter jag i det...kass jycke... När vi kom upp över dikeskanten så var det som om nån slagit till Mårris i huvet!!! Han drog in doften och blev grymt het! Tyvärr hade vi kommit upp vi sidan av så när han vände för att lokalisera doften så gick fågeln i luften, men jag kände ändå att det var en bra avslutning på dagen! Och det var grymt att se när näsan kopplade på!!

För att samanfatta helgen: SÅ JÄVLA KUL!!! Underbara människor, en massa vackra gordonsettrar, super att få se Chivas och Lavas avkommor "in action"! Och självklart underbart att få tillbringa en hel helg och bara ägna sej åt Mårris! Så nu återstår fortsatt träning!

Tack alla som var med!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se