Jaquiline's gordonsettrar

Senaste inläggen

Av Helena - 27 juli 2012 07:54

...en snabbis :-) Mårris tyckte det var skönt att få springa runt och nosa fritt i trädgården efter några dagar med enbart koppelrastningar :-)
Idag bär det iväg mot syster! Ett välbehövligt besök hos frissan ska det bli också :-)
Och på söndag smäller det... Då hoppas jag att ni håller tummarna riktigt hårt....

Av Helena - 23 juli 2012 16:56

NU har vi äntligen semester :-) Och det verkar som att solen & värmen har hittat oss också!
Det blir tidiga promenader för Mårris & mej sen blir det vila under de varmaste timmarna=sola för matte ;-)
Träning blir det på kvällskvisten med utmärkt störning. Lekande barn, andra hundar, fåglar & kaniner :-) Nu gäller det ju att slipa på alla momenten till nästa tävling!! På fredag bär det iväg! Ska hälsa på syster och passa på att tjuvträna på planen vi ska tävla på....Så till helgen får ni hålla alla tummar, tassar & tår på att vi åker hem med ett LP1 i bagaget!!!!!
Sen på måndag bär det iväg mot Skåneland för ett besök hos Tanja! Ska bli SÅ roligt att få träffas utan några måsten! Sen ska det ju bli extra roligt att få överraska henne med en liten 40-års present ;-)

Av Helena - 20 juli 2012 20:39

Det finns lika många sätt att trimma sin setter på som det finns setterägare!

Jag ÄLSKAR att trimma och har utvecklat min trimmning under de åren jag haft hund. Man lär känna sin hund och se dess brister och förtjänster och lär sej att framhäva dem (eller dölja dem;-)

Tänkte dela med mej av MITT sätt att trimma :-)

JAG tycker att man ska ha en linje från bröstet till svansen, att allt ska gå ihop liksom. Har hunden lite dålig behåring fram och under magen, men jättelångt på fanor och svans tycker jag att man bör klippa den långa pälsen (trots att det ibland bär emot;-) för att skapa en harmoni. Likadant om hunden har jättelångt hår fram på bröstet, men kanske har ett lite dåligt förbröst. Långt hår kan då få hunden att se ännu plattare ut, därför gör man då rätt i att klippa upp håret och "skulptera" fram ett förbröst.

Här är en bild på Mårris. Jag har ritat den linje som jag menar.

 

Sen har vi Tanjas Kezo. I MITT tycke har han för lång päls fram på bröstet vilket gör att han ser plattare ut än var han är. Jag hade klippt upp pälsen fram på bröstet som jag ritat på bilden och skapat en linje som följer hela vägen bak till svanstippen. Jag hade likaså kortat av fanorna på frambenen något.

Men som sagt detta är MITT sätt att trimma och inget sätt är fel, det är ju vad man själv tycker är fint :-) 

Men alla kan lära sej att trimma sin egen hund! Man lär sej mycket av att titta på bilder av andra hundar som man tycker är fint trimmade och sen är det bara att prova! Pälsen växer ju ut igen ;-)

Om man ska lämna bort hunden på trim så kan det va en bra ide att ta med en bild på hur man vill att hunden ska trimmas. De som har trim är ju självklart duktiga på att trimma och klippa , men de kanske inte har kännedom om hur just en GORDONsetter ska trimmas. De olika setterraserna trimmas ju på olika sätt, tex så klipps ju ibland öronen korta på engelsk och irländare och det skulle ju va FÖRÖDANDE på just en GORDON!

Så en bild på en trimmad gordon när du ska lämna hunden på trim kan ju va att föredra ;-) Men det allra bästa är ju att göra det själv!

Så fram med saxarna och prova! 


Av Helena - 17 juli 2012 23:31

Äntligen har appen kommit!! Förhoppningsvis blir det lite tätare uppdateringar på bloggen nu :-)
Just nu så provar jag bara lite för att se hur det funkar :-) Så här kommer prov bild

Av Helena - 2 juli 2012 21:00

  ja, vi reser oss igen  

Från toppen till botten och så upp igen ;-)

Så kan man summera de sista tävlingarna vi varit på :-)

Den 16 juni var vi i Växjö för vår andra start i Lk 1. Jag hade goda förhoppningar och Mårris kändes pigg och allert. Vi var i god tid för att acklimatisera oss, vädret var lite nyckfullt (ömsom regn ömsom solsken) men det kändes bra. Lottningen skulle ske i klubbstugan, det var jag inte beredd på eftersom vi i Ljungby hade lottat ute. Mårris är inte så förtjust i att bli lämnad i bilen och stressar lätt upp sig, men jag lämnade honom där. Lottningen tog ganska lång tid eftersom vi var 14 startande, och när vi sen kom ut så lät det som värsta kriget... Det ligger en skytteklubb i närheten, och de hade väl träning. Det blev ju inte bättre av att klubben ligger vid en sjö.. Och när jag ska ta ut Mårris så är han fruktansvärt uppstressad.. och vi har 5 minuter till platsläggningen...Jag funderade allvarligt på att bryta då jag aldrig sett honom sån.. Men domaren sa att jag skulle försöka locka honom med lite godis innan. Jag kände att det inte skulle gå, men vi provade ändå..Och det gick ju inte ;-) efter en halv minut så kom han smygande till mig och satte sig fot vid min sida. Och där rök 40 poäng... Han har aldrig rest sig från platsen förut :-( 

Han lugnade ner sig sen under tiden vi väntade på vår tur men han var ändå långt ifrån den fokus vi haft innan. Så vi tog det som en träning. När det sen var vår tur så upptäckte jag nästa problem.... en flock måsar hade ockuperat planen... RAKT i riktningen där vi skulle börja linförigheten... Fot,vad är det?? Han smög på pippina istället ;-) efter typ 100 dubbelkommandon och att jag var tvungen att ta i honom så blev det även en 0:a på det... Läggandet och inkallningen gick bra och vi fick hyffsat höga poäng men sen kom ställandet och det verkade han glömt bort ;-) 0 där också:-/ resten gick väl bra men eftersom det inte är några höga koeff på de sista momenten så blev det urusla poäng denna gång.. pinsamt..

Mest orolig var jag ju för att han blivit skotträdd.. Men idag var det nån som sköt här hemma och han reagerade inte ens :-) Så det känns ju skönt!! Men vi får väl se hur det går med fyrverkerier i fortsättningen..


Så nu vet vi ju hur det känns när det går dåligt på tävling! Kan erkänna att jag var lite nervig inför tävlingen i lördags.. Och det blev ju inte bättre av att han blev påhoppad när vi var där och skulle träna för två veckor sen... Men han verkade inte fått några men av den händelsen (som tur väl var...)

Vi var 6 ekipage till start i 1:an och denna gången fick Mårris följa med in i klubbstugan när vi skulle lotta ;-)

Klass 2 gick först och vi fick sitta och vänta och studera de andra och se hur domaren dömde.


Sen blev det då dags för platsläggningen. Jag hade dragit startnr 4 och hamnade mellan en Jack Russel och en bordercollie. Lite nos blev det men han låg tryggt och stilla  i 2 minuter :-) För er som aldrig gjort det här kan jag säga att 2 min. låter inte mycket..men det KÄNNS som en evighet när man står där!! Efter platsen var det tandvisning och den gick kanon! Han satt snällt vid min sida när farbrorn tittade i munnen, en 10:a :-). Då fick vi också reda på våra poäng på platsen och vi fick 9,5 pga att han nosade. Det var ganska hårt tycker jag eftersom han inte nosade frenetiskt utan nosade lite för att sen lägga hakan i backen..

Sen var det återigen lite väntan.

Sen var det äntligen vår tur.

Linförighet... Han kändes toppen tills jag sa fot... han tappade fokus, släpade efter, satte sig snett, satte sig snett FRAMFÖR i halten, för att sen rycka upp sig och gå super de sista svängarna! Vågade inte titta på poängen.... Dags för läggande under gång. Har knappt nåt minne av det.. tyckte han var efter, visste inte om han la sig ner.. men han låg när jag vände upp iallafall.. sen inkallningen. Den gick toppen! Skjuten ur en kanonkula och in i perfekt position! Jag hörde applåder ;-) Sen ställande under gång. Kändes okej, men jag vet ju att han brukar ta några steg ibland...  applåder igen!! Ojojoj...

Apportering. Vårt favoritmoment :-) Greppade bra, inget tugg och släppte på kommando :-)

Sen hopp över hinder. Gick toppen :-) Hörde jag applåder igen?!

Sen fick vi stanna kvar för helhetsintrycket. Vet igentligen inte vad jag pysslade med där, men jag fattade inte att han redan hållt upp poängen .. Så jag stod kvar!! Hahahaha!! "Bättre än så kan det inte bli" sa domaren DÅ fattade jag att vi fått en 10:a ;-)Applåder igen :-)

Sen var det bara att vänta. Eftersom jag inte hade en susning om vilka poäng vi fått så var det ju ganska spännande. Men jag visste ju att linförigheten gick uselt.. Kunde alltså bli vad som helst.

Efter att alla i 1:an gått klart så var det dags för prisutdelning. Det var ingen som kommit upp till 160p när det var dags för 3:e platsen... och på 3:e plats hamnade INTE vi!! Däremot en som tränar på samma klubb som vi, och tyvärr blev han snuvad på 1:a priset med futtiga 0,5 p... "På 2:a plats..." Helena Johansson och Vidjoels Orlando Bloom med 177 poäng!!!! och med de 177 poängen så fick vi vårt andra 1:a pris i Lk1 :-) På 1:a plats kom bordercollien, men tyvärr så hörde jag inte hennes poäng mitt i vårt lyckorus ;-)

Här är våra poäng:

Plats: 9.5

Tandvisning:10

Linförighet: 5,5...;-)

Läggande: 8,5

Inkallning: 10

Ställande: 10

Apportering: 10

Hopp över hinder: 10

Helhetsintryck: 10

Domaren sa till mig efter prisutdelningen att han trodde aldrig att det skulle gå efter den starten i linförigheten, typiskt setter ;-) Men han ändrade uppfattning sen och han sa att det såg RIKTIGT bra ut :-)


Så nu är det dags att anmäla till nästa tävling och sen får vi se om det blir fler i klass 1 eller om vi kan börja ladda inför 2:an!

 

Lycklig 2:a :-)

Av Helena - 10 juni 2012 11:44

Den 6 juni var det som alltid utställning i Värnamo. Återigen ingen konkurrens i rasen, men domaren var petig och höll inne ganska många HP:n. Fyra hundar i grupp sju var anmälda varav en blev utan hp, så 3 st var vi när bästa hund i grupp 7 skulle koras. Lite roligt var att det var 3 settrar :-) Det var Mårris, Gerds Mascot (irländare) och min jobbarkompis Annelies engelska setter Bonzo.


(Foto:
Annelie Granat)

Eftersom Annelie även visade sin springer spaniel så fick hennes son hoppa in och visa Bonzo. Och det fixade han galant! Ska tilläggas att han ALDRIG ens besökt en hundutställning förr ;-)

Det blev irländskt på första plats, skotskt på andra och engelskt på tredje. Bonzo som även fick veteran-BIR:et blev sedan BIS 1:a veteran :-)

Medan vi väntade på finalerna hände det en fruktansvärt otäck grej.. Och idag är jag SÅ glad över att jag bestämde mej för att ta med mej buren till Mårris. Jag brukar inte ha den när jag åker själv, men eftersom Annelie skulle visa båda sina hundar tänkte jag att jag kunde ha Mårris där om hon behövde hjälp.

Iallafall, jag, Annelie, hennes väninna, Gerd och Lena satt och pratade vid ringside och rätt som det är så ser jag i ögonvrån att det kommer en hund, lös, han travar förbi oss och vi hinner knappt reagera förän det blir ett fasligt liv, han flög på en vorsteh!! Hussen lytckas få tag i den lösa hunden men orkar inte hålla kvar honom utan tappar greppet varpå hunden fortsätter till nästa hund som står i hans väg...en bullmastiff... tumultet eskalerar och  det är nu en hel skara som försöker få den lösa hunden att släppa sitt grepp om mastiffen.. Det var så fruktansvärt otäckt.. Och vad hade hänt om jag hade haft Mårris hos mej?... då hade HAN varit den förste hunden i hans väg.... Hemska tanke... Så hädanefter så kommer buren alltid va med..

Dagen slutade bra för Gerd och hennes Mascot :-) De slutade som BIS 3:a :-) GRATTIS!

Foton blev det inga eftersom jag inte hade nån fotograf med mej ;-)

Men Annelie tog detta på mej och Mårris :-)

Synd att matte ser ut som en mupp ;-)


Lite bilder från Älmhult har jag iallafall :-)

         


Sen måste vi ju gratulera Tanja som nu har en C.I.E champion hemma (Dogge)!!!

Den 3:e juni var de iväg i Tyskland och ställde, och man kan väl lugnt säga att hon inte fick CACIB:et gratis!! Hela 36 gordonsettrar var anmälda!! Och han slog till och tog både BIR:et och placerade sej som3:a i gruppen!!!

JÄTTEGRATTIS TANJA & DOGGE!!!

 

Det gick även bra för Margrets Svea som placerade sej som 3:e bästa tik :-) Stort grattis!!

Här blir det lugnt på utställningsfronten, nu satsar vi på att få det där efterlängtade LP1 :-))  
Av Helena - 9 juni 2012 20:09

En vecka efter Malte vandrat vidare fick vi ett mycket tråkigt meddelande.. Stella hade gjort honom sällskap...

Våra tankar är hos Anna-Lena och hennes familj..

  Vila i frid Stella   

 

Av Helena - 3 juni 2012 09:48

Igår var vi på en liten inoff i Älmhult. Eftersom INGEN av de stora utställningarna i sommar passar mitt schema så får vi väl åka på lite små ;-)

Iallafall så var det ju ingen konkurrens i rasen, men han fick verkligen en superkritik! Jättekul :-) BIR såklart ;-)

I gruppen var vi 4 raser, en irländare, en liten münsterländer, en spinone och så vi. Spinonen var RIKTIGT snygg och jag trodde att han skulle bli 1:a. Meeen domaren gillade Mårris och den röda rosetten blev vår!! :-D Spinonen kom på 2:a med motivationen att han behövde mogna lite till. 3:a blev irländaren och 4:a münstern. Sen blev det en lååång väntan i varierande väder... hagel, regn, blåst och solsken ;-)

Passade på att köra lite lydnad medan vi väntade och det gick bra :-) Det är ju alltid bra att träna på nya platser :-)

Sen var det dags för BIS. Ett ganska kul startfält med ovanliga hundar :-) Den vanligaste var väl storpudeln. Sen var det Cane corso, stafforshire bullterrier, västgötaspets, slovensky kopov, lagotto, dvärgtax, australian shepherd, saluki och gordonsetter.

Mårris sprallade ur när han hörde alla applåder!! Han trodde de applåderade åt honom ;-) Det blev ingen placering men roligt var det ;-)

Nästa utställning blir ännu en liten i Värnamo på onsdag :-)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se