Jaquiline's gordonsettrar

Direktlänk till inlägg 19 maj 2009

Länge sen sist

Av Helena - 19 maj 2009 19:38

Nu hade det visst gått lång tid mellan inläggen igen... fy skäms på mej! Vad har hänt sen sist då? Ja, inte så hemskt mycket utöver det vanliga. Jag har blivit "jagad" av en rottweiler. Det gick till så här:

Jag och Paavo skulle ta en liten runda med Malte, han skulle  dra Meja i skrindan, och då ville jag ta med Chivas också för att gå en "träna"runda. Det skulle bara bli en lite runda runt kvarteret. När vi kom fram till en radhuslänga satt en rottis i kedja utanför huset, han skällde givetvis och jag fick ett ypperligt tillfälle att tillrättavisa Chivas så att han inte skulle bete sej illa. Det funkade och vi gick vidare. Plötsligt hör jag hur en dörr öppnas och jag hör hur en hund kommer rusande bakom oss. Jag kan säga att på fem sekunder hinner man tänka mycket! Jag hann tänka vad i hela friden jag skulle göra av Chivas, och vad gör jag om den anfaller oss, orkar jag "hänga" Chivas i kopplet... men jag tog en chansning.. vände mej om, stampade till i backen och röt "gå hem med dej"... och den vände! PHU! Det var så hjärtat hoppade upp i halsgropen. Antagligen hade hunden öppnat dörren själv när han hörde den andra skälla. Nu gick det ju bra, men tänk om det hade varit någon annan, kanske med en liten hund.. ja, man kan ju bara fundera. Chivas var lite uppskruvad efter incidenten, men han lugnade sej till slut.

Sen har jag plockat ner alla Mozarts rosetter från hundrummet. Det kändes lite vemodigt, men samtidigt fick jag fina minnen om hur roligt vi hade haft tillsammans när vi for land och rike runt tillsammans. Jag passade även på att rensa ut garderoben där inne... jag kan ju säga att jag aldrig mer behöver köpa varesej läderhalsband, länkar, koppel eller selar... Hittade nog en sisådär 5 halsband, 10 länkar, 4 halti, 5 selar, matskålar i olika former, täcken mm. Vissa grejor åkte i soporna, men sen har jag ju så svårt för att slänga.. det KAN ju va bra att ha :-) Hittade också 2 tavlor som jag målat på Janko och Mozart.

Igår var vi på agilityträning hemma hos vår instruktör, hon hade en egen agilitybana! Vilken dröm! Att kunna träna när man vill utan att behöva åka nånstans! Nå, det gick dock inte så bra för vår del, denna gång.. Nytt ställe nya dofter, ute på landet... men alla fick iallafall ett gott skratt:-) Malte har numer ett nytt smeknamn Janne Långben! Lite smått korkad *fniss*. Och som Catja (instruktören) sa : Han ÄR ju en setter... undrar om hon har lite förutfattade meningar om just settrar... Men vi har jättekul när vi tränar och vi ska nog visa dem till slut! Jag vet ju att det går, även med en setter!

Här kommer lite bilder på Mozarts rosetter (jag har en stor låda till!) Jag kände att jag ville föreviga dem innan jag la dem i en låda..


 
 
Tanja

Tanja

19 maj 2009 21:51

ojoj, det var inte lite rosetter det. Jag förstår att det måste kännas jobbigt att packa ner dom. Jag har inte packat ner Oprahs rosetter än och hon gick bort för 2,5 år sedan.
När rottisen kom, morrade du inte på den då istället för att prata med den (skojade bara). Jag väntar fortfarande på mitt läge när jag ska få morra, ser fram emot det men dom är så snälla här hemma så det verkar dröja. Nu längtar jag riktigt mycket efter tavlan. Gud vad duktig du är. Jag ska maila en tavla till dig som jag har gjort. Om du inte ser vem dom är så är det Kezo och Douglas :-)
Kram

http://www.kezodouglas.se

 
Maja

Maja

19 maj 2009 22:46

Hej Helena
Vilket långt inlägg!! Kul.
Förstår att det var ledsamt att plocka med rosetterna. Men vilken fantastisk tavla!!! Målar du på beställning?? Isåfall bokar jag en direkt. Har försökt maila dig men kommer inte fram på helen@jaquilines. Är det fel??
Ps. Jag tycker Sebbe är gulligt!
Kram

http://www.aprilshasthund.se

 
Helena

Helena

20 maj 2009 07:39

Hej Maja! Var har du hittat den mailadressen? Finns den på hemsidan nån stans som jag har missat att ta bort? Den rätta är paavo_helena@hotmail.com
Jag målar gärna till dej! maila bara ett foto så ska jag se vad jag kan göra!

http://www.jaquilines.se

 
Ingen bild

Johanna

20 maj 2009 17:47

Hej!
Vad du är duktig på att måla. Du har fångat Mozart verkligen. Jag skulle också vilja ha en tavla på mitt monster. Hade varit roligt att föreviga Vivaldi också på ett. Är du väldigt upptagen eller så... :))
Kram Johanna

 
Pilla

Pilla

20 maj 2009 18:57

Ja....och jag önskar en tavla på Basti...:)
Vad tar du för en tavla? Du är ju superduktig! Snacka om talang och naturbegåvning!

http://www.pillao.blogg.se

 
Helena

Helena

20 maj 2009 20:33

Oj, man tackar! Tycker själv att tavlan verkligen fångat Mozarts uttryck:-)
Eftersom ni alla är mina vänner så tar jag INGENTING för att måla av era gordons! Det enda är om ni vill att jag ska skicka tavlan med paket... det är så j...a dyrt! Men de flesta av er träffar jag ju förr eller senare :-) Så ut och fota era vovvar och skicka bilderna till mej, så ska jag se vad jag kan åstakomma!

http://www.jaquilines.se

 
Maja

Maja

22 maj 2009 11:31

Vad gullig du är, här skall det fotas. Jag har ju en vacker tavla från dig innan så nu kan jag starta min konstsamling!! Den felaktiga mailadressen ligger på Gordonsetterklubbens sida under uppfödare

http://aprilshasthun´d.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 13 juli 2014 03:15

Forester's Young Ironduke of Darkmoor

Av Helena - 30 april 2014 05:29

Tiden går fort när man har roligt ;-) Lägger ut lite bilder! Nytt pyssel, utställning i Moheda (BIR & BIG 2:a för irländsk setter uppfödaren Ann Gistedt), påsk på Öland, Mårris syster Lovis mm :-) ...

Av Helena - 11 februari 2014 07:25


Blev grymt nöjd med dessa broscherna :-) Idag ska jag göra den sista färgen på engelsksettern, tricoloren :-) ...

Av Helena - 30 januari 2014 20:00

Några av mina alster :-)

Av Helena - 28 januari 2014 06:46

Igår fyllde finaste Mårris 4 år! Tänk att tiden går så fort..... Det firades med sång, paket och extra god mat :-) Sen tog vi en extra lång promenad, bara han & jag ??? ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards