Jaquiline's gordonsettrar

Direktlänk till inlägg 21 augusti 2010

En hel vecka utan att blogga!

Av Helena - 21 augusti 2010 16:05

Jo, det har bara inte blivit av! Jag har ju jobbat hela veckan och när man väl kommer hem så är det Meja och vovvarna som får högsta prio! Givetvis har jag häckat vid datort framåt kvällen men har liksom inte haft orken att blogga...


Mårris och jag skall börja på kurs!

Eftersom jag varit med i Växjö BK innan och gått agility och klickerkurs där så ville jag ju helst gå kurs där, men sen har de ett så j***a dumt system när det kommer till att anmäla sej... de har 2 timmars telefontid en dag, och sen är det kört om man inte kommer fram...och man kommer inte fram... lydnads och valpkurserna är ju eftertraktade så ofta så kan man ju inte räkna med att man får en plats.. Sen hade de givetvis lagt ut kurssläppet på en dag när jag jobbade kväll, så jag fick ju inte ens en chans att ringa..

Men eftersom jag skulle anmäla Mårris till en liten utställning i Ljungby så tänkte jag att DÄR kan vi ju faktiskt försöka! Det är ju lika långt dit som till Växjö! Så jag tog kontakt med en som var ansvarig för valpkursen och fick snabbt svar och utförlig beskrivning av kursen samtatt hon skulle meddela mej per mail när det var dags att anmäla sej! Och ja, jag fick en plats:-) Så nu ser vi fram mot en höst med hundträning! Ska bli spännande att se vad han går för Mårrisplutten!

Måste samtidigt slå ett slag för liggträning med klicker! Jag har aldrig haft en hund som lärt sej ligg så snabbt! Så nu tränar vi läggande med pipa också!

För det hade jag behövt när vi var ute på långpromenad häromdagen.. Jag tog med Mårris på en längre promenad än vad vi brukar gå, sen tog vi en stig genom en skogsdunge där jag släppte lös honom. Han vad jätteduktig med pipan och vände direkt när jag visslade. Sen kom vi till en liten krök och han var före i full fräs, rätt som det är springer han upp en fågel (modell större, såg inte vad det var för sort) och jag hinner tänka "fan, vad gör jag nu..." men jag blåser inkallningssignal och han förföljer 2-3 meter, sen vänder han! Och kommer till mej:-) Hade ju varit optimalt med en liggsignal där.. men nästa gång...;-)


Ja, det har väl inte hänt så mycket mer. Nästa vecka blir ännu mer jobb, 48 timmar...Det är tur att jag har mamma och pappa så nära som kan hjälpa oss med hundarna! Tack!


Sen önskar vi Lovis och Sansetter's- valparna lycka till imorgon på deras utställningsdebut!

Ha en fortsatt trevlig helg!

 
 
Tanja

Tanja

21 augusti 2010 19:58

Nog för att jag har märkt att du varit borta från bloggandet en hel vecka. Jag har verkligen saknat dina inlägg. Fast jag har märkt att det är mer än du som ligger på latsidan.
Det är kul att läsa att det finns en av O-kullen som sköter sig. Synd bara att det inte är min.
Kram

http://www.kezodouglas.se

 
Ingen bild

Helena

21 augusti 2010 22:02

Jo, han har sina ljuspunkter ibland, Mårris ;-) Fast lika många gånger sliter jag mitt hår... Ett stort problem vi har är att han hoppar... Det räcker om man bara har varit ute och slängt soporna så får man ett välkomnande som om man varit borta i evigheter... Sen stjäl han ju all som är ätbart från bänkar och bord också...Fast det är vi ju vana vid eftersom Malte också är en tjuv.. Så, sköter sej...tja, det är nog som det ska va i den här åldern ;-)
Kram!

 
Tanja

Tanja

22 augusti 2010 18:35

Detta får mig att le. Det ÄR inte bara Bosse som kan. Hoppar har jag också som ett problem fast han är ju inte ensam här hemma även om han är värst. Han tjuter av glädje när man kommer hem och då som du skrev kan det räcka med att man har varit ute med soporna.
Stjäl gör han med vilket han har lärt sig av Dogge. Men Bosse är även där värre än Dogge.
Kram

http://www.kezodouglas.se

 
Ingen bild

Johanna

22 augusti 2010 20:42

Stjälande hundar, vad är det? ;-)) Förstår precis men Atlas är inte så farlig och Mozart han springer på vardagsrummet och allt och då skövlar han ner allt som är på bordet om man inte är snabb nog. Mozart är ett riktigt matvrak!!! Man får passa allting så han inte kommer åt. Han hoppar upp på stolar också för att nå....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 13 juli 2014 03:15

Forester's Young Ironduke of Darkmoor

Av Helena - 30 april 2014 05:29

Tiden går fort när man har roligt ;-) Lägger ut lite bilder! Nytt pyssel, utställning i Moheda (BIR & BIG 2:a för irländsk setter uppfödaren Ann Gistedt), påsk på Öland, Mårris syster Lovis mm :-) ...

Av Helena - 11 februari 2014 07:25


Blev grymt nöjd med dessa broscherna :-) Idag ska jag göra den sista färgen på engelsksettern, tricoloren :-) ...

Av Helena - 30 januari 2014 20:00

Några av mina alster :-)

Av Helena - 28 januari 2014 06:46

Igår fyllde finaste Mårris 4 år! Tänk att tiden går så fort..... Det firades med sång, paket och extra god mat :-) Sen tog vi en extra lång promenad, bara han & jag ??? ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards